pühapäev, 30. september 2007

Proovi Google Analytics AIR beetat

Iga reklaamiga tegeleva veebiteenuse omaniku üheks tähtsaks töövahendiks on statistika- ja analüütikamootorid. Ise kasutame paralleelselt TNS Metrixi ja Gemiusega vabavaralist Google Analyticsit. Nüüdseks on juba mitu nädalat saadaval olnud Google Analytics Reporting Suite AIR beta, mida kõigile veebipõhise GAnal'i kõrvale kasvõi proovimiseks soovitan.

Analytics AIR on sinu arvutis töötav klient, mis veebiliidese asemel töötab Adobe AIR süsteemide-üleses (ehk siis mitmes operatsioonisüsteemis samamoodi töötavas) arendus- ja runtime-keskkonnas. Seega on kõigepealt Adobe lehelt vaja installida ka Adobe AIR tarkvara.

Testimisel osutus Analytics AIR mitmes olukorras kiiremaks kui veebipõhine Analytics ning mitmeid asju sai seal mugavamalt teha. Lisaks kena kasutajaliides :)

Kui muud ei ole, siis on antud rakendus kindlasti heaks näiteks AIR rakenduste võimalustest. Nt Pixelperfect sealt näiterakenduste alt on samuti väga hea.

4 kommentaari:

ap ütles ...

esiteks on "GAnal" üsna kohatu lühend :) õnneks pole selles teenuses eriti midagi anaalset.
teiseks, tahtsin proovida, aga selle softi versioon ei klapi viimase air versiooniga, nii et eks teine kord...

Anonüümne ütles ...

Väga mõnusalt kasutatav toode. Ainus paha osa see, et Win2000 peale ei taha joosta. Samas töömasinas just 2000, et võimalikult palju mälu oleks teistel programmidel kasutada.

Jüri Kaljundi ütles ...

ap: tõesti tuli 1. oktoobril air beta 2, kuid minul töötab see Analytics AIR nii air 1 kui air 2 betaga. Nime osas aga - eks ilu on vaataja silmades :)

Jüri Kaljundi ütles ...

PS: Soovitan muuseas kõigile ka Air'i PixelPerfect rakendust ekraanipinna mõõtmiseks. Küll paari bugiga, muidu aga väga abiks.